Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspjeh šibenskih inovatora na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022.

Uspjeh šibenskih inovatora na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022.

 

 

Društvo inovatora "Faust Vrančić" Šibenik ove je godine okupilo iznimno kvalitetnu ekipu inovatora i poslovnih ljudi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a Petar Vlahović osvojio je glavnu nagradu izložbe inovacija ARCA 2022., veliki Grand Prix!

Njegov gloglo koji je 100% produkt hrvatske pameti i potpuno proizveden u Hrvatskoj već se dokazao na mnogim velikim događanjima, koncertima i konferencijama. Posjetitelji su imali priliku sami natočiti pivo, prisloniti karticu i platiti. Osim zadovoljstva publike, gloglo je kroz ovu nagradu dobio i potvrdu stručne javnosti.

Riječ je o  inovativnom proizvodu i usluzi digitalizacije ugostiteljstva putem digitalnog točionika. Razvoj inovacije digitalnog točionika gloglo – automatskog mobilnog samoposlužnog točionika za istakanje napitaka (piva, sokova, vode, vina i ostalih miješanih napitaka) nudi potpuno nov, radikalan pristup u segmentu pružanja usluga u ugostiteljstvu.

Radikalna promjena u uslužnom sektoru kroz uslugu najma gloglo točionika uključuje smanjenje troškova radi manjeg broja djelatnika potrebnih u manualnim, teškim uvjetima rada, kao i rješavanje problema nedostatka istih te optimizaciju procesa i povećanje prodaje pića.

Dragica Jerkov predstavila je dušično organsko gnojivo od sirove vune i očekivano osvojila zlatnu medalju. Ova inovacija je hvale vrijedan projekt kojim njezina firma već rješava dugogodišnji ekološki problem bacanja vune u okoliš. Ekološko, organsko gnojivo od vune zadržava vlagu i sporo je otpušta zajedno s dušikom kad i koliko je biljci potrebno.

Luka Relja osvojio je srebrnu medalju u redovnoj kategoriji juniora i posebnu medalju IFIA-e za smart kontroler procesa 3D printera.

Noa Vlahov, Jakov Škugor, Luka Relja, Niko Žurić i Luka Popović pokazali su zavidan smisao za timski rad i intenzivno radili na inovaciji zadnjih mjeseci. Svi zajedno su dobrodošli kao nove, mlade snage Fausta Vrančića. Njihov Fined wallet osvojio je brončanu medalju u juniorskoj kategoriji.

Matija Bilandžija, veliki stručnjak za komunikacijske tehnologije vratio se iz Njemačke i  predstavio svoj najjednostavniji, ali genijalan proizvod- mikrofon s ugrađenom rasvjetom za čitanje. Mikrofon je već našao svoje mjesto u mnogim konferencijskim salama, hotelima i crkvama gdje štedi energiju potrebnu za rasvjetu i do 99%, a govornicima pruža jasan pogled na govore i bilješke prilikom prezentacija bez ometanja kamera. Matijin mikrofon osvojio je srebrnu medalju u svojoj kategoriji.

Matija radi na pregršt drugih inovacija, a među ostalim, u društvu ističu ultrabrzi prijenos podataka na velike udaljenosti koristeći svjetlo.

S timom vrhunskih stručnjaka Društvo je dobilo i posebnu nagradu izložbe za uređenje štanda.

  Objavljeno: 18.10.2022, 13:59h