Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspješna sezona za šibenske kazalištarce

Uspješna sezona za šibenske kazalištarce

 

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku  sa velikim je uspjehom adaptirana i izvedena predstava" Sedmi kontinent" Petre Radin,  hit-predstava kojom je, podsjetimo se, otvoren prošlogodišnji Međunarodni dječji festival. Nakon sjajnih šibenskih izvedbi očekuju nas dva vrlo važna gostovanja i to 07. travnja na festivalu "Mali Marulić" u HNK Split te na Naj,na,naj, festivalu u Zagrebu 14.travnja.

 

Na kazališne se daske vraća i predstava "Veliki manevri u tijesnim ulicama" koja je na repertoaru 2. i 3. travnja. Ova uspješnica našeg teatra gostovat će na festivalima "Riječke ljetne noći" 14. srpnja, "Splitsko ljeto" 27.srpnja te na festivalu Glumci u Zagvozdu u kolovozu.
Još jedan uspjeh šibenske 'Glorije': Poziv na Festival glumca u Vinkovcima
Među 16 predstava na renomiranom festivalu naći će se i šibenska dramatizacija Marinkovićeva djela.
"Glorija" Ranka Marinkovića,  u produkciji šibenskog HNK u režiji Zorana Mužića, bit će izvedena na Festivalu glumca u Vinkovcima, koji će ove godine biti održan od 16. do 24. svibnja. Tako je, naime, odlučila selektorica 21. Festivala glumca, Aida Bukvić.

Šibenska  "Gloria"  bila je nominirana u četiri kategorije na Nagradi hrvatskog glumišta (Siniša Popović osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu), gostovala je na Gavellinim večerima, a osim u Vinkovcima, predstava će 23. travnja biti izvedena i na otvorenju Marulićevih dana u Splitu.
Još jedno bitno gostovanje zabilježit će i opera "The turn of the screw" Benjamina Brittena i to u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 23. lipnja.

  Objavljeno: 02.04.2014, 14:54h