Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspješno završeni edukativni treninzi i konzultacije “Inovacija i održivost – suradnja i povjerenje” u sklopu projekta revitalizacije tvrđave sv. Mihovila

Uspješno završeni edukativni treninzi i konzultacije “Inovacija i održivost – suradnja i povjerenje”  u sklopu projekta revitalizacije tvrđave sv. Mihovila

 

 

Program edukativnih treninga i konzultacija održani su u sklopu projekta revitalizacije tvrđave sv. Mihovila koji je dijelom sufinanciran od strane Europske unije iz IPA IIIC 2007-2009: Business-Related Infrastructure Grant Scheme. Treninzi su održani u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. svibnja 2014. godine.

Realizatori programa treninga- Karmen Krasić Kožul iz tvrtke Lab852 za kulturni menadžment iz Zagreba i Tina Vickov iz agencije Manifesta za marketing i turizam u Šibeniku- koncipirale su trening koji je uključivao teoretska predavanja, radionicu i panel diskusije. Predavanja i panel diskusije je pohađalo nešto više od 40 poduzetnika, turističkih vodiča i zaposlenika kulturnih institucija Šibenika, dok je kroz radionički program tijekom dva dana prošlo 30 polaznika.

Izbor predavača s međunarodnim iskustvom i inovativnim metodama edukacije, Janje Song sa sveučilišta Kingston u Londonu, polaznicima je otvorio nove spoznaje o mogućnosti suradnje, timskog rada i metodologije izrade poslovnog modela za razvoj novih projekata. Profesorica Inga Tomić Koludrović sa Sveučilišta u Zadru objasnila je ulogu građana u kulturnom turizmu, kroz trendove u razvoju turizma, te rezultate istraživanja koje je provodila u susjednim županijama, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj.

Panelisti su prenijeli polaznicima svoja iskustva i probleme s kojima su se suočavali tijekom razvoja svojih projekata, te otkrili mogućnosti i prilike u razvoju novih. Na panel diskusiji su sudjelovali Mate Škugor, Žedno uho: Luka Pavić, Terraneo Festival; Inga Tomić–Koludrović, Sveučilište u Zadru; Maja Trlaja, HNK Šibenik; Tina Vickov, Raspršeni hotel i Jelena Šišara sa studija turističkog menadžmenta Veleučilišta u Šibeniku.

Sudionici radionica predstavili su na kraju programa projekte koje su izradili sa svojim timom. Timovi su razvijali ukupno petnaest ideja, a procesom njihovog testiranja u izbor za daljnji razvoj ušle su četiri za koje se pokazalo da imaju najviše izgleda za uspjeh kod građana Šibenika i turista: “Natural Stress Relief” -  tematska ruta za relaksaciju i alternativnu medicinu; “Kalafat” – Ulični muzej tradicionalne brodogradnje u Docu; “Šibenik App” – interaktivni muzej razvijen kao mobilna aplikacija; “Find Your Stage” – jednodnevno glazbeno događanje na četiri šibenske tvrđave.

Projekte su evaluirale Gorana Barišić Bačelić, voditeljica šibenskih tvrđava i Ivana Bujas Rupić, zamjenica pročelnika za gospodarstvo,grada Šibenika istaknuvši kako su svi prezentirani projekti Šibeniku potrebni. Stoga su sve sudionike proglasile pobjednicima pridruživši svakom projektu po jednu asocijaciju: relaksacija, Dalmacija, vibracija, inovacija.

Dvodnevni trening završio je neformalnim druženjem u klubu Azimut.

  Objavljeno: 15.05.2014, 09:36h