Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Usvojen prijedlog proračuna Grada Šibenika za 2013. godinu

Usvojen prijedlog proračuna Grada Šibenika za 2013. godinu

 

 

35. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika održana je danas, 18. 12. 2012. s početkom u 9.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika. Na sjednici je bilo prisutno 23 od 26 vijećnika.

Usvojen je predloženi dnevni red s dvije dopune:

Prijedlog rješenja o preimenovanju ulice „Uvala Muna“ u ulicu „Obala Zorana Mrvice“.

Prijedlog rješenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole Meterize, Šibenik.

Sve su točke dnevnog reda usvojene.

Na netom održanoj 35. sjednici Gradskog Vijeća Grada Šibenika prvenstveno se razgovaralo o petoj točci dnevnog reda, Prijedlogu proračuna Grada Šibenika za 2013. godinu. i projekcije za 2014. i 2015. godinu.

Kao predlagatelj, gradonačelnik dr. Ante Županović u uvodnom je izlaganju kazao kako je Proračun Grada Šibenika za 2013. godinu temeljen na makroekonomskim projekcijama Vlade RH.

„Prilikom rada na prijedlogu proračuna vodili smo se analizom gospodarstva, utvrdili smo prioritete i osnovne financijske obveza“, istaknuo je gradonačelnik.“



Proračun za 2013. godinu iznosi  198 milijuna i 955 tisuća kuna. Grad Šibenik nastavlja s projektima od razvojne važnosti za grad i pritom i dalje vodi računa o najugroženijim skupinama sugrađana. Vijećnici Gradskog vijeća u raspravi su iznijeli svoje amandmane od kojih je prihvaćeno šest. Prijedlog proračuna je potom prihvaćen bez glasova protiv i tri suzdržana glasa vijećnika.

Gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović zahvalili su se vijećnicima na konstruktivnoj raspravi.

„Pokazali smo kako možemo biti složni kada je u pitanju razvoj grada“, zaključio je Franko Vidović na temu posljednjeg proračuna u ovom sazivu Gradskog vijeća. 

  Objavljeno: 18.12.2012, 13:51h