Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uz božićni ručak pogledajte tv-premijeru „Šibenika za sva vrimena“ na 4. programu HTV-a u 14.10

Uz božićni ručak  pogledajte tv-premijeru „Šibenika za sva vrimena“ na 4. programu HTV-a u 14.10

 

 

Televizijska premijera dokumentarnog  filma „Šibenik za sva vrimena“ koji je nastao u produkciji Kulturne udruge „Šibenska kartulina“  bit će 25. prosinca 2020.  na 4. programu Hrvatske televizije u 14 sati i 10 minuta.

Snimanje filma inicirala je i osmislila Ivana Guberina, učiteljica OŠ Jurja Šižgorića kojoj je „Šibenik za sva vrimena“ peto  autorsko i volontersko ostvarenje u sedmoj umjetnosti  inspirirano ljubavlju prema rodnom gradu. Svesrdno joj se pri kreiranju filma pridružila  šarolika ekipa zaljubljenika u Šibenik svih generacija.  Uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove grada, njegovo bogato materijalno i duhovno nasljeđe,  film uspoređuje život nekadašnjeg i današnjeg Šibenika. Pri tom donosi brojne zanimljivosti od kojih su neke svoje mjesto na filmskom platnu pronašli prvi put.

Ususret Božiću, najradosnijem kršćanskom blagdanu kojega Šibenčani slave i kao rođendan svog grada budući da se prvi put spominje u darovnici hrvatskog kralja Petra Krešimira potpisanoj na Božić 1066. godine, Kulturna udruga „Šibenska kartulina“ vas poziva da svakako pogledate televizijsku premijeru  „Šibenika za sva vrimena“.

 

  Objavljeno: 23.12.2020, 09:24h