Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vatrogasci će cijelu noć čuvati požarište oko Zatona i Rasline

Vatrogasci će cijelu noć čuvati požarište oko Zatona i Rasline

 

 

Pred gasiteljima katastrofalnog požara u kojemu je na  području Rasline i Zatona tijekom današnjeg poslijepodneva, prema prvim informacijama,  izgorjelo 20-ak kuća je besana noć. Požar je još uvijek aktivan no, na sreću vatra se širi na teško pristupačnom terenu dalje od naselja  te će na požarištu i oko njega cijelu noć dežurati vatrogasci.

U vatrenoj stihiji je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik. S područja Zatona i Rasline evakuirano je 20-ak osoba koje su smještene u hostelu u Skradinu. Uglavnom je riječ o stranim državljanima koji su provodili godišnji odmor na području Zatona i Rasline. Mještani tih dvaju mjesta koji su se, u strahu od požara,  u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama. U Cvjetnom domu u Šibeniku, pak,  smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Kazano je to na sastanku predstavnika operativnih snaga civilne zaštite u zatonskom Vatrogasnom domu na kojega je stigao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković  zajedno s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, podpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem,  ministrom obrane Mariom Banožićem, županom Šibensko-kninske županije Markom Jelićem,  gradonačelnikom grada Šibenika Željkom Burićem te glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.  

„Došli smo podržati naše vatrogasce, policajce i vojnike koji su se, u teškim vremenskim okolnostima cijeli dan borili s vatrenom stihijom ogromnih razmjera. U posljednjih šest godina nismo imali situaciju da je izgorjelo ovoliko kuća koliko danas na ovom području. Učinit će se sve da se požar lokalizira koliko je to u ovim uvjetima moguće. Zapovjednici uvjeravaju da je osiguran dovoljan broj ljudi koji će zamijeniti umorne gasitelje. Ovo je do sada najveći požar ovoga ljeta u Hrvatskoj“-kazao je premijer Plenković.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić također je zahvalio svim vatrogascima i vojnicima koji su sudjelovali u gašenju požara na području  Zatona i Rasline. Njihovim predanim i savjesnim radom, prema njegovim riječima, spriječena je još veća katastrofa, a nitko od građana, vatrogasaca i gostiju nije stradao.

  Objavljeno: 13.07.2022, 22:31h