Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vatrogasci i vojska brane Zaton i Raslinu od vatrene stihije

Vatrogasci i vojska brane Zaton i Raslinu od vatrene stihije

 

 

Požar koji je danas oko 11 sati  buknuo na lokaciji Mrdakovice u okolici Vodica proširio se tijekom ranih poslijepodnevnih sati prema Raslini i Zatonu te unatoč profesionalnoj intervenciji raspoloživih vatrogasnih snaga potpomognutim i dvama kanaderima poprimio katastrofalne razmjere ugrozivši  oba naselja na administrativnom području Grada Šibenika. U gašenje je uključeno više od 100 vatrogasaca, pripadnika JVP i DVD-a s područja Šibensko-kninske županije, a u stanje pripravnosti su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

U takvim okolnostima u 17 sati sastao se Stožer civilne zaštite Grada Šibenika. Cijeneći informacije vatrogasnih zapovjednika sa terena, na sjednici Stožera zaključeno je da se ne pribjegava izdavanju zapovijedi za evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva Zatona i Rasline. Odlučeno je da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta koji na vlastiti zahtjev žele privremeni smještaj dalje od opožarenog područja. Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu. 

Punoljetnom stanovništvu Zatona i Rasline naloženo je da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe,  budu od pomoći gasiteljima. Od strane voditelja Županijskog centra 112 Dražena Bilaća stanovništvu je nadalje upućen apel da svoje kuće ne napuštaju samoinicijativno, a parkirana vozila sklone sa prometnih površina kako bi omogućili prolaz vatrogasnim vozilima i vozilima interventnih službi.

U večernjim satima požarište će obići i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Foto: Valerio Baranović/Sibenik.in

  Objavljeno: 13.07.2022, 20:01h