Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Večer s Aljošom Vukovićem

Večer s Aljošom Vukovićem

 

 

U ponedjeljak, 16. travnja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održat će se večer s dječjim piscem Aljošom Vukovićem. Početak je u 19 sati.

Aljoša Vuković rođen je 1970. godine u Šibeniku. Književnošću se ozbiljnije počeo baviti  1999. godine na nagovor prijatelja  Ante Barbače. Dječjoj se publici prvi put predstavio i ranije, naime 1995. godine napisao je pjesmu s kojom je jedna curica nastupila na festivalu Mali Mostar. Do sad je u Nakladi Panda objavio tri knjige Ulica zagonetki, Razglednice s neba i Tatin oblak.

U pripremi je i  knjiga Tople riječi koja bi trebala izaći tijekom travnja ove godine. Izdao je i dvije slikovnice Tajne i nezgodne nestašne vode u suradnji s ilustratoricom Brankom Hollingsworth u nakladi Školske knjige, te je s Ivanom Guljašević objavio slikovnicu Sveti Nikola koja je izašla u nakladi Divico. Preko 300 pjesama i zagonetki je objavio je i u  SMIB.  Da je Aljoša Vuković postao omiljeno ime u dječjoj književnosti svjedoči i činjenica što mu je prošle godine dječji žiri dodijelio nagradu Ovca u kutiji.

Naime riječ je o književnoj nagradi za najbolju hrvatsku slikovnicu, a upravo su 2011. godine djeca odlučila da je to njegova slikovnica Sveti Nikola.

  Objavljeno: 13.04.2012, 00:00h