Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Večer s Mate Skračić Adaptive Quartet

Večer s Mate Skračić Adaptive Quartet

 

 

U utorak, 5. ožujka u 20 sati u foajeu HNK u Šibeniku održat će se ''Večer s Mate Skračić Adaptive Quartet''. U neformalnoj atmosferi talk-showa, koji će voditi moderator Valentino Barešić, prikazati će se presjek rada ovog sastava od nastanka do danas, kao i planovi za budućnost. Sve ovo po principu „red glazbe, red razgovora“ zamišljeno je kao ugodno druženje s glazbenicima s naglaskom na autorski rad sastava. Ulaz slobodan.

Mate Skračić Adaptive Quartet je glazbeni sastav koji bazira svoj repertoar na kombinaciji vokalnih i instrumentalnih skladbi u maniri jazza, bluesa i bossa nove. Naziv sastava podrazumijeva višeslojnu prilagodljivost kako u glazbenom stilu tako i u broju članova ili pridruženih članova sastava. Sviraju uglavnom standarde (H. Hancock, H. Silver, A.C. Jobim, P. Desmond...) ali i novije skladbe s korijenima rocka, funka i soula (Beatles, Sting, D. Krall, S. Nergaard...).

Nastupi M.S.A.Q. idealna su prigoda za opuštanje i druženje u ugodnom, nenametljivom ambijentu. Njihova interpretacija svjetski poznatih evergreena uvijek je zanimljiva i svježa jer se vokal Mateje Šenete svak put na nov i inovativan način spaja sa improvizacijama trube i gitare.

Od 2009. godine nastupaju po klubovima, restoranima i marinama od Šibenika do Zadra ali i u javnim ustanovama (knjižnice, muzeji), a njihovi nastupi uvijek su dobro prihvaćeni. Nastupili su na 2. Festivalu Slobodne Glazbe u Murteru 2010. kao i na Vodice Blues & Jazz festivalu 2012. godine. Početkom 2012. na radijskim postajama predstavili su svoj prvi autorski uradak – pjesmu „Dobro je...“. U kolovozu 2012. nastupili su kao predgrupa na koncertu Zakiye Hooker, kćeri legendarnog bluesmana Johna Lee Hookera. Zimske dane provode skladajući i pripremajući vlastiti materijal koji bi se trebao snimiti tijekom ove godine.

Članovi sastava su Mateja Šeneta – vokal, Mate Skračić – gitara, Marijan Kuvačić – truba,udaraljke, Marko Baranović – bas gitara, Nikola Vidović – bubnjevi.

  Objavljeno: 04.03.2013, 07:49h