Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Večeras počinje 13. Šibenski plesni festival

Večeras počinje 13. Šibenski plesni festival

 

 

Pod sloganom „Povezani kroz umjetnost i kulturnu raznolikost“, plesači, koreografi i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva pretvorit će Šibenik u najrasplesaniji grad ovog ljeta. Na 13. izdanju Šibenik Dance Festivala, zajedno će izvesti više od 20 plesnih programa.

Svečano otvorenje Šibenik Dance Festivala održat će se večeras u 21:30 na Trgu Republike Hrvatske, gdje će nastupiti Plesni teatar Sjene iz Šibenika, Škola klasičnog baleta iz Zagreba, Nathalie Nujster i Jana Malčić iz Zagreba, Baletni studio HNK Split i Teatar danSing Split. Večer otvorenja nastavit će se ispred šibenskog kluba Azimut s izvedbom "LOOP" u koreografiji Stefaniye Georgieve i izvedbi plesača ATOM Dance Company iz Bugarske.

Svake večeri festivala, do 27. srpnja, Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u vrhunskom plesnom programu na poznatim lokacijama: Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone, ispred kluba Azimut i u Muzeju grada Šibenika. Vrhunac festivala bit će u petak kada će talijanska Komoco Dance Company, pod vodstvom renomirane koreografkinje Sofije Nappi, izvesti predstavu „Pupo“ na Tvrđavi sv. Mihovila. Ulaznice za ovu predstavu dostupne su putem Eventima.

U četvrtak i subotu, u dijelu festivalskog programa na Tvrđavi Barone gostuju umjetnici iz Portugala, Francuske i Španjolske sa predstavama pod nazivima "Matomari No Nai" i "Experimento 5" i "Together to get there". U ovaj izuzetno zanimljiv program obje večeri na Baroneu, posjetitelje će uvesti učenici završnih razreda Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba s ulomcima predstava "Gore" i "Doppelgängers".

Osim izvedbi na tvrđavama, predstave na Šibenik Dance Festivalu besplatne su za sve posjetitelje. Cijeli program dostupan je na službenoj stranici festivala.

Šibenik Dance Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija te Turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

Informacije o programu i festivalskim novostima pratite na službenoj web stranici Šibenik Dance Festivala, web stranici Tvrđave kulture Šibenik te na Instagramu i Facebooku Šibenik Dance Festivala.

  Objavljeno: 30.11.-0001, 00:00h