Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Večeras počinje 29. Orguljaška ljetna škola u Šibeniku

Večeras počinje 29. Orguljaška ljetna škola u Šibeniku

 

 

Večeras počinje 29. Orguljaška ljetna škola, a manifestacija će trajati  do 10. kolovoza 2022. U radu Škole koju organizira Organološko društvo "Organum" Šibenik ove godine će sudjelovati sedam predavača te 23 polaznika, od kojih je čak sedmoro iz Šibenika. Najavljena su brojna događanja u šibenskim crkvama (5 orguljskih koncerata)  i palači Galbiani (predavanja za javnost).

Od sedam predavanja koja će se održavati u dvorani Interpretacijskog centra "Civitas sacra" organizator posebno izdvaja dva:

- Orgulje za najmlađe, u subotu 6. 8. u 11 sati (interaktivno predavanje za bebe, djecu i mlade koje će održati Ursa Ljuban)

- Predstavljanje ostavštine Božidara Grge, hrvatskog organologa i utemeljitelja Orguljaške ljetne škole, u ponedjeljak 8. 8. u 18 sati (koje će prigodom 80. rođendana Božidara Grge održati dr. sc. Snježana Miklaušić-Ćeran, koja je izradila detaljan popis ostavštine prof. Grge koji je 4. srpnja ove godine zajedno s ostavštinom predan u Državni arhiv u Šibeniku, te je dostupan javnosti).

Koncert otvorenja 29. Orguljaške ljetne škole održat će se večeras u crkvi sv. Duha, na Trgu Dinka Zavorovića, s početkom u 20.30  sati. Nastupit će violinistica Laura Vadjon i orguljaš Pavao Mašić na jednom od najstarijih orgulja u Hrvatskoj, orguljama Nikole Lupinija iz 1640. godine.  Ulaz je besplatan, a koncert se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH. 

 

  Objavljeno: 01.08.2022, 13:46h