Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Večeras počinju 20. jubilarne Večeri dalmatinske šansone

Večeras počinju 20. jubilarne Večeri dalmatinske šansone

 

 

Večeras u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske  počinju 20. po redu Večeri dalmatinske šansone koje će trajati 18.i 19. kolovoza.

Dalmatinske šansone se održavaju kroz dvije večere. Prva večer je Večer najboljih izvedbi dok je druga večer rezervirana za Večer novih skladbi ujedno i natjecateljska večer.

Prva večer će biti retrospektiva najboljih skladbi od 1998. do 2016. godine. Ove godine na Večeri novih skladbi ukupno će sudjelovati 24 izvođača a jedna od izvođača je svjetski poznata irska kantautorica Lisa Lambe. Neno Belan će predvoditi izvođače na Večeri novih skladbi, a čast da otvore šansone dobili su Šibenčani iz Bagatina.

Na Večeri dalmatinski šansona nastupit će brojni hrvatski izvođači i klapa kao što su ; Massimo Savić, Neno Belan, Tedi Spalato, Hari Rončević, Marko Škugor, Đani Stipanićev, klapa  Cambi, Iskon, Intrade i Šufit.

Posljednjih desetak godina Šansona njeguje internacionalnu večer i skladbe s europskih festivala, stoga su ove godine u Šibenik pozvali izvođače iz Irske i SAD-a.

Hrvatska radio televizija drugu večer festivala prenosit će izravno na Drugom programu s početkom u 21 sat.

  Objavljeno: 18.08.2017, 08:31h