Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veleposlanica Australije u nastupnom posjetu Šibeniku

Veleposlanica Australije u nastupnom posjetu Šibeniku

 

 

Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox boravila bila je jučer u jednodnevnom posjetu Gradu Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji. Tom prigodom u Uredu župana sastala se sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom grada Šibenika dr. Antom Županovićem i njihovim suradnicima. Veleposlanica Cox preuzela je dužnost 12. prosinca prošle godine, a njezin današnji nastupni posjet ujedno je i prvi posjet Gradu Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji.

Župan i gradonačelnik su veleposlanici zaželjeli dobrodošlicu i upoznali je s osnovnim gospodarskim, kulturnim, prirodnim i povijesnim značajkama županije i grada. Na sastanku, kojem su nazočili i direktor ureda TZ Županije Šime Vlašić, direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole, predsjednik HGK Županijske komore Šibenik Petar Škender i ravnatelj JU razvojna agencija Šibensko-kninske županije Drago Matić, razgovaralo se o potencijalnoj suradnji s Australijom.

Veleposlanica je upoznata s ulogom gospodarske zone Podi u ukupnom razvoju gospodarstva grada i županije, o korištenju obnovljivih izvora energije, posebice vjetroelektrana i energije sunca, kojih u našim krajevima ne nedostaje. Razgovaralo se o turizmu, budući da je veleposlanica istaknula podatak da je prije osam godina 10 tisuća australskih državljana posjetilo Hrvatsku, a prošle godine taj broj porastao je na 88 tisuća. Od toga 2 500 australskih turista posjetio je našu županiju. Veleposlanica Cox je naglasila da 130 000 Hrvata živi u Australiji, a mnogi od njih su uspješni poslovni ljudi.

Nakon sastanka, veleposlanica je u pratnji turističkog vodiča obišla staru gradsku jezgru Šibenika.

  Objavljeno: 27.03.2013, 09:38h