Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veleposlanica Države Izrael u posjeti Šibeniku i Šibensko- kninskoj županiji

Veleposlanica Države Izrael u posjeti Šibeniku i Šibensko- kninskoj županiji

 

 

 

Veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman danas je u posjeti gradu Šibeniku i Šibensko- kninskoj županiji. Na zajedničkom susretu u Uredu župana primili su je župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić.

Veleposlanica, koja je na dužnosti u Hrvatskoj od prošle godine,  željela je upoznati potencijale ovog kraja, viziju razvoja s ciljem intenzivnije suradnje Izraela i Republike Hrvatske.

„ U ovom kratkom periodu svog boravka u Hrvatskoj primijetila sam da je investicijska klima nepovoljna, a česte izmjene zakona i porezne politike nisu poticajne investitorima. Glavni adut razvoja vaše zemlje je turizam, ali kao samostalna djelatnost je nedovoljan.“, rekla je Kalay Kleitman, ističući da je Hrvatska prelijepa zemlja i  obiluje bogatstvima, kao što je primjerice pitka  voda,  koju Izrael ostvaruje uglavnom procesom desalinizacije.

„ Šibenik je otvoren stranim investitorima, a upravo sam dobio i informaciju da je naša Gospodarska zona Podi na investicijskoj konferenciji Invest HR u Zagrebu proglašena najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, ističući  površinu, infrastrukturnu opremljenost te prometnu povezanost kao potencijale Zone Podi.

Župan Goran Pauk istaknuo je prednosti Šibensko- kninske županije koja se i sa svojim zaleđem sve više plasira kao kompletna turistička destinacija. Uz turizam, prednosti županije su i  poljoprivredna proizvodnja i uzgoj autohtonih namirnica.

U nastavku boravka u Šibeniku, veleposlanica Kalay Kleitman obišla je tvrđavu sv. Mihovila.

 

  Objavljeno: 25.05.2015, 15:07h