Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veleposlanik Kraljevine Danske u posjetu gradu Šibeniku

Veleposlanik Kraljevine Danske u posjetu gradu Šibeniku

 

 

Veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Christian Thorning boravi danas u Šibeniku gdje je s gradonačelnikom Željkom Burićem i voditeljem Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora prof. dr.sc. Markom Delimarom obišao prostore Studija. 

 

Prilikom posjeta, veleposlanik je održao kratko predavanje studentima te ih upoznao s činjenicom kako je Danska jedna od vodećih zemalja po udjelu obnovljivih izvora energije.


„Jako je lijepo što možete studirati na obali, u ovom prekrasnom gradu, te što profesori dolaze k vama, a ne da vi odlazite u Zagreb. Osim toga studirate na moderno opremljenom studiju koji je, između ostalog, usko vezan uz tematiku klimatskih promjena što je jedno od ključnih pitanja današnjice.“, kazao je veleposlanik studentima.


Gradonačelnik Željko Burić zahvalio se veleposlaniku na posjetu, a studentima je izdvojio najvažnije projekte s kojima grad Šibenik ulaže u razvoj visokog obrazovanja na svom području.

 

„Uspješnost ovog studija pokazala je prva generacija promovenata koji su nastavili svoje obrazovanje upisom na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Grad Šibenik i dalje će pružati punu podršku Studiju energetike i obnovljivih izvora, a drago mi je što ćete vi uskoro moći uživati u novim prostorima Studentskog doma na Palacinu, a na raspolaganju će vam biti i Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut.“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Ranije tijekom dana veleposlanik je obišao i šibenske tvrđave sv. Mihovila i Barone gdje ga je gradonačelnik upoznao s ključnim projektima Grada Šibenika.

 

O povijesti gradnje tvrđava i turističkom razvoju Šibenika s veleposlanikom su razgovarali ravnateljica JU Tvrđava kulture Gorana Barišić Bačelić i direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

  Objavljeno: 30.04.2019, 13:27h