Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veliko finale „Jurja Dalmatinca“

Veliko finale „Jurja Dalmatinca“

 

 

 


 Prošle  subote održan je taekwondo turnir, „Dalmacija kup 2015“, na splitskim Gripama. Turnir je okupio čak 541 natjecatelja, iz 55 klubova iz Hrvatske i okolnih zemalja. Ovo natjecanje ima veliku tradiciju, a organizira ga splitski klub Marjan, inače najbrojniji klub u Hrvatskoj i matični klub olimpijki, sestara Zaninović.

Članovi šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“  nastupili su sa 10 članova u konkurenciji kadeta i mlađih kadeta. Šibenski „kipari“ osvojili su 4 medalje, 1 zlato, 1 srebro i 2 bronce.

Najinteresantniji dio natjecanja je bio u konkurenciji mlađih kadetkinja -39 kg, u kojoj su se u finalu susrele dvije natjecateljice iz našeg kluba, Tereza Berač i Lucija Desanić. Budući da su iz istog kluba, ždrijeb ih je u početku razdvojio, ali kako su pobjeđivale sve svoje protivnice i svaka ostvarila po tri pobjede, meč u finalu je bio neizbježan.

Tereza Berač je svladala protivnicu iz splitskog Marjana sa 12:0, zatim protivnicu iz Senja sa 13:2, a u polufinalu je pobijedila 8:4, protivnicu iz zagrebačkog Tigra.

Lucija Desanić je prvu borbu pobijedila protivnicu iz kluba Banija, rezultatom 9:5, drugu je pobijedila predajom protivnice iz Marjana, a treću, polufinalnu, je nakon izjednačenog rezultata 7:7, zlatnim bodom pobijedila protivnicu iz Plitvica.

Finalni meč  je do zadnje sekunde bio neriješen, 2:2, da bi Tereza iskoristila posljednju sekundu borbe i napravila bod za pobjedonosnih 3:2. Time je osvojila zlatnu medalju na ovom velikom kupu, a Lucija Desanić se morala zadovoljiti srebrom. Tereza Berač je bila i drugi najbolji borac na cijelom turniru.

Brončane medalje su osvojile  Sara Rak i Ira Lambaša. Ostali natjecatelji su također pokazali borbenost i zalaganje, ali nažalost, teško se bilo probiti do medalje. Klub „Juraj Dalmatinac“ je zauzeo ukupno 16. mjesto u ekipnom plasmanu među 55 klubova.

Na ovom natjecanju, borce su pratili treneri Zoran Huljev i Robert Dasović, a vođa puta je bila predsjednica kluba, Nives Radić.

  Objavljeno: 02.03.2015, 14:16h