Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veliko finale šibenske Adventure obilježit će i ekološka akcija 'Svi za plastic free!'

Veliko finale šibenske Adventure obilježit će i ekološka akcija 'Svi za plastic free!'

 

 

Svi ugostitelji ovogodišnje šibenske Adventure posljednju će večer jedinoga plastic-free adventa u Hrvatskoj, a ujedno i prvu večer nove 2017., donirati kunu od svakog prodanog proizvoda, a sav prikupljeni novac bit će utrošen u čišćenje šibenskoga podmorja. Simbolička gesta, kao svojevrsna novogodišnja odluka, za cilj ima aktualizirati problem plastifikacije prirode koja sustavno uništava floru i faunu. Podsjetimo, Adventura je u suradnji s NP Krka već do sada spriječila da više od 90.000 komada plastične ambalaže završi u prirodi.

 

Što nas više ima, više možemo napraviti za očuvanje prirode – složni su ugostitelji šibenske Adventure koji su se donacijom složno odazvali akciji, a koji su putem Javnog poziva u  izabrani kao najbolji ponuditelji, redom: Tomasseo/Propeti Poni; Moneo/Klub Šibenčana; Spizza i Nanini; Deda/Fjaka; bistro She; Vintage bar i Azimut.

 

Iako se Adventura bliži kraju, plastic-free priča tek počinje jer je riječ o opsežnom, sveobuhvatnom i dugoročnom procesu koji se tiče svih nas, pa je tako i akcija čišćenja podmorja predviđena na Svjetski dan planeta Zemlje, 22. travnja 2017. Pozivamo sve ekološki osviještene sugrađane, udruge i institucije da nam se pridruže u akcijama čišćenja koje će u travnju biti organizirane. Zajedno trebamo prenijeti snažnu poruku i opravdati činjenicu da se Šibenik kreće na putu ka pametnim i ekološki održivim gradovima. – poručili su organizatori Adventure.


Pod imperativom ekološke osviještenosti, naša će ekološki osviještena božićna bajka svoj doprinos očuvanju prirode dati i duboko u 2017. godini kad će nas još jednom podsjetiti da nastavimo živjeti plastic-free, i danas i sutra.

Organizatori ovogodišnjeg bogatog programa Adventure su Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika.


Budi i ti za plastic-free!

  Objavljeno: 30.12.2016, 09:17h