Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Visoko obrazovanje jedna je od ključnih odrednica razvoja Šibenika

Visoko obrazovanje jedna je od ključnih odrednica  razvoja Šibenika

 

 

Gradonačelnik Burić se svim „brucošima“ zahvalio što su, poput svojih starijih kolega, izabrali upravo šibenski Studij energetske učinkovitosti, koji je stekao široku prepoznatljivost zbog kvalitete svojeg programa, ali i mogućnosti brzog zapošljavanja u struci te kvalitetnog nastavka akademskog obrazovanja.

“ Visoko obrazovanje je naša odrednica, a u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu radimo na ostvarenju novih studijskih programa. Drago mi je da je ovaj fakultet stekao titulu zahtjevnog fakulteta jer je izvrsnost ono čemu težimo.”, istaknuo je gradonačelnik Burić, dodavši da će studentsku infrastrukturu upotpuniti i novi studenski dom koji će uskoro započeti s gradnjom, te projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, koji će biti otvoren u proljeće iduće godine.

Uz voditelja Studija prof.dr.sc. Marka Delimara, studentima je uspjeh poželio i prof.dr.sc. Mislav Grgić, savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damira Borasa, dodavši kako je ovaj Studij rezultat izvrsne suradnje s lokalnom samoupravom.

Prof.dr.sc. Gordan Gledec, dekan FER-a, poručio je petoj generaciji studenata da se od njih očekuje aktivan pristup i znatiželja, što su dobri motivi za unaprjeđenje vlastitih znanja.

U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima  FER-om i FSB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku – Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske pa ga je u srpanjskom i rujanskom roku upisalo novih 27 brucoša. Ovaj tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će kroz šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kako bi bili spremni početi raditi u zanimanjima 21. stoljeća.

Brucoše Veleučilišta u Šibeniku u prigodi početka nove akademske godine uz v.d. dekanice Tanju Radić Lakoš, pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

  Objavljeno: 30.09.2019, 13:16h