Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Voda stigla u Boraju

Voda stigla u Boraju

 

 

Puštanjem vode iz špine uz zgradu područne škole u Boraji, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović označio je završetak prve faza radova na vodoopskrbnom sustavu za naselje Boraja, koje je time i konačno spojeno na vodovodnu mrežu.

Ispred Hrvatskih voda Split Borajcima se obratio Anđelko Drnas, koji je današnje otvaranje u Boraji nazvao povijesnim događajem te dodao da su Hrvatske vode, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i vodnog gospodarstva, sufinancirale izgradnju glavnog cjevovoda i vodospreme iz crpne stanice, kralješnice vodovodnog sustava a Grad Šibenik i Vodovod će nastaviti graditi mjesnu vodovodnu mrežu. Gradonačelnik je istakao kako ovo puštanje vode označava i skori kraj dovođenja vode cisternama do domaćinstava: „Ono što smo započeli prije godinu dana polako se ostvaruje, ovo je posljednji dio na širem području grada Šibenika u koji je voda stigla, a do kraja godine vodovodna mreža će biti potpuno izgrađena.“, kazao je gradonačelnik te zahvalio stanovnicima Boraje na dugogodišnjem strpljenju i trpljenju uvjeta koji su u ostalim gradskim područjima odavno riješeni.



Također je naglasio kako će već idući tjedan biti raspisan natječaj za izgradnju vodovodne mreže i priključaka u samom mjestu Boraja, radi se o poslu vrijednom milijun i 800 tisuća kuna. Čitav projekt realiziran je uz pomoć resornog ministarstva, Hrvatskih voda i šibenskog Vodovoda, odnosno Grada Šibenika a dosad je dosad utrošeno oko 5 milijuna i 600 tisuća kuna. Valja napomenuti kako je devet kuća u borajskom zaseoku Iličići već spojeno na vodoopskrbnu mrežu, a tamošnji stanovnici su iznimno zadovoljni jer imje svakodnevni život već uvelike lakši.

Današnjem događanju nazočila u i oba zamjenika gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović, zamjenik župana Željko Šimunac, direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica, te predstavnici MO Boraja.

  Objavljeno: 16.04.2012, 00:00h