Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vrhunac Europskog tjedna kretanja u Šibeniku

Vrhunac Europskog tjedna kretanja u Šibeniku

 

 

Europski tjedan kretanja je u tijeku. Svoju vrhunac u Šibeniku očekuje se sutra, 21. rujna kada će za sve građane Šibenika, kako za one najmlađe, tako i za one nešto starije biti organizirano niz zanimljivih manifestacija.

Aktivnosti počinju sutra, 21, rujna, u 09:00 sati kada će policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Šibenik Anita Matić educirati polaznike prvog razreda (OŠ Tina Ujevića) pravilnom i sigurnom ponašanju u prometu; i to u obliku jednog izleta gradom, od škole do Starog pazara.

Potom od 10:00-11:00 sati slijedi velika igraonica na Starom pazaru za djecu gradskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola (starinske igre na otvorenom poput školica, preskakanja konopa, „žmirala“, „vaćala“, „grupa traži grupu“, „skakanje u vrećama“…);

Tijekom radionice dijelit će promotivni materijali, Ozzy Ozone vrećice i igre te time uz Europski tjedan kretanja obilježiti i Međunarodni dan ozonskog sloja- 16.rujna.

Patronažne sestre Doma zdravlja Šibenik i medicinske sestre Opće bolnice Šibenik na Starom će pazaru u istom vremenu vršiti besplatne medicinske preglede (mjerenje tlaka, tjelesne težine i šećera u krvi), dok će policijski službenici koji se bave prometnom problematikom će djeci, ali i svim građanima, biti na usluzi za informacije vezane za pravilno ponašanje u prometu.

Na štandu će se dijeliti propagandni materijal  iz Nacionalnog programa za sigurnost   cestovnog prometa RH  pod nazivom „Poštujte naše znakove“ namijenjen učenicima nižih razreda i to prvenstveno prvašima koji su po prvi put sudionici u prometu i to s ciljem njihovog upoznavanja o pravilnom sudjelovanju u prometu. Izlaganje reflektirajućih zaštitnih prsluka namijenjenih biciklistima - sudionicima u prometu radi veće sigurnosti u prometu i za bolje uočavanje od strane drugih sudionika u prometu;

Izlaganje uređaja i opreme koju koristi prometna policija u svom radu i to uređaj za mjerenje brzine kretanja vozila „Traffipatrol“ i uređaj za alkotestiranje te će se moći razgledati atraktivan službeni motocikl koji koristi prometna policija u svom radu;

Izložba likovnih radova i dodjela nagrada zbog vremenskih će prilika biti održana u 11:00 sati u Gradskoj knjižnici, nakon igraonice na Starom pazaru.Riječ je o izložbi radova koji su pristigli na likovni natječaj na temu Veseli gradski autobus za djecu predškolskih skupina dječjih vrtića grada Šibenika.Očekujemo mentorice s malim dobitnicima da dođu po nagradu.

Rezultati likovnog natječaja „Veseli gradski autobus“:

 

  1. DV Vidici Mansarda – Šibenik, mentorica: Ivana Milutin
  2. DV Kućica, katolički vjerski odgoj; mentorice: Nevenka Zoričić i Nena Vrcić
  3. DV Kućica; mentorice: Svetka Jurković i Anita Lambaša
  4. DV Radost; mentorica: Vesna Erdelez, dijete: Ante Malenica
  5. DV Vidici – program ranog učenja engleskog jezika; mentorice: Ž. Lučev i M. Slavica

 

Nagrade:

 

  1. Nagrada: romobil (sponzor Turistička zajednica Grada Šibenika)
  2. Nagrada: role + štitnici (sponzor Gradski parking d.o.o.)
  3. Nagrada: skejt (sponzor Grad Šibenik)
  4. Nagrada: ruksak (sponzor Hervis d.o.o.)
  5. Nagrada: lopta (sponzor Hervis d.o.o.)

 

Policijska uprava Šibensko-kninska će nagrađenim dječjim vrtićima podijeliti svoje nagrade: pernice i slikovnice.

Nakon izložbe i igraonice korisnici Centra za pomoć i njegu grada Šibenika (Program MSPM ‚Dnevni boravak i pomoć u kući‘) zajedno sa djecom i zainteresiranim građanima će prošetati od Starog pazara do gradske plaže Banj gdje će se održati zajednički rekreativni program (aerobik, vježbe…).

Grad Šibenik se zahvaljuje svim sudionicima i sponzorima Europskog tjedna kretanja 2012.: Turističkoj zajednici Grada Šibenika i Gradskom parkingu d.o.o koji su osigurali glavne nagrade za djecu (romobil i role), Ministarstvu unutarnjih poslova-Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj koji će osim svoje usluge djeci podijeliti propagandni materijal za školu, HERVIS-u d.o.o. na doniranim nagradama (lopti i školskom ruksaku), Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na promotivnim materijalima (Ozzy Ozone vrećicama i igrama), Centru za vizualnu kulturu djece i mladih na angažiranosti i trudu, Općoj bolnici Šibenik na usluzi, korisnicima Centra za pomoć i njegu grada Šibenika (Program MSPM ‚Dnevni boravak i pomoć u kući‘) na pruženoj pomoći i sudjelovanju te vrtićima i školama, bez kojih ova manifestacija ne bi imala smisao.

  Objavljeno: 20.09.2012, 08:43h