Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vrijedne šibenske škole

Vrijedne šibenske škole

 

 

Osnovna škola Meterize od 9. - 12. travnja domaćin je Državnog natjecanja iz kemije. Ovogodišnje 23. državno natjecanje iz kemije odvijat će se kroz sedam kategorija, u kojem će sudjelovati 35 učenika osnovnih škola i 69 učenika srednjih škola, u pratnji svojih mentora. Natjecatelje ove godine na državnoj razini očekuju promjene u provedbi za kategoriju trećeg i četvrtog razreda te će se Natjecanje i za ove kategorije srednje škole provoditi kroz zadani pokus s pisanom zadaćom. 

 

 

Učenici 4b Srednje medicinske i kemijske škole sa svojim profesoricama Polić, Jurković i Pancirov posjetili su tvornicu lijekova JGL u Rijeci, te na taj način upoznali s procesima proizvodnje različitih ljekovitih oblika. Nakon tvornice posjetili su Trsat i prošetali po riječkom korzu. 

 

Dana 3. i 4.travnja 2014, u Tehničkoj školi održan je stručni skup za nastavnike u Obrazovnome sektoru elektrotehnika i računalstvo. Stručni skup je održan iz područja „Rad i programiranje mikroupravljača – osnove „

 

Teme skupa su bile:

 

1.Mikroupravljači - teorijske osnove

 

2.Osnove programskog jezika (AVR BASCOM) i okruženja za programiranje (IDE)

 

3.Radionica

 

Teme skupa bile su obrađene kroz 10-tak sati praktičnog rada na računalima. Na skupu su prisustvovali nastavnici iz cijele Hrvatske ( iz Splita, Rijeke, Labina, Čakovca, Gospića i Zagreba.

 

Cilj skupa je usavršiti nastavnike u razumijevanju,programiranju i praktičnom radu s mikroupravljačima. Nastavnici će stečena znanja i opremu implementirali u nastavni proces po svojim školama te tako pridonijeti diseminaciji stečenih znanja i vještina.

 

Predavači i voditelji stručnog skupa su Andreja Štancl iz I. tehničke škole TESLA, Zagreb i Franjo Pavlović iz Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, Zagreb.

 

 

 

  Objavljeno: 08.04.2014, 10:04h