Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vukovar obilježava tužnu obljetnicu

Vukovar obilježava tužnu obljetnicu

 

 

Komemorativnim skupom, Kolonom sjećanja, odavanjem počasti žrtvama, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te misom zadušnicom u Vukovaru se danas  obilježava  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 23. obljetnica stradanja u Domovinskom ratu.

Obilježavanje je  počelo komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće bolnice u deset sati kojemu su nazočile  tisuće domoljuba iz cijele Hrvatske, te najviši državni dužnosnici, predsjednik Republike Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, zajedno sa članovima Vlade RH.

Komemoraciji u Vukovaru nazočili su i predstavnici Grada Šibenika predvođeni gradonačelnikom Željko Burićem. Na Memorijalnom groblju zajedno s gradonačelnicima gradova prijatelja Vukovara, gradonačelnik Burić će položiti vijenac i zapaliti svijeću. Žrtvi Vukovara počast je odala i Šibenska gradska straža, te brojni Šibenčani koji suosjećaju s patnjama Vukovara.

Dan sjećanja se ove  godine obilježava pod geslom 'Vukovar - mjesto posebnog pijeteta', a prigodni programi odavanja počasti gradu heroju i žrtvama koje je dao za hrvatsku slobodu potrajat će do 20.studenog.

  Objavljeno: 18.11.2014, 11:33h