Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Wembley u Zlarinu

Wembley u Zlarinu

 

 

Tradicionalni zlarinski nogometni turnir na male branke u organizaciji DVD-a Zlarin, ove će se godine igrati strastvenije nego ikad. Utakmice po velikim vrućinama, sunce od kojeg ne vide niti igrač,i niti suci...sve je to u Zlarinu prošlost zahvaljujući udruzi mladih Tatavaka koja je donirala i postavila 4 reflektora na nogometno igralište Fingac. Devet metara visoki stupovi bili su , na veselje čitavog mjesta, podignuti u rekordnom roku. Zlarinjani s nestrpljenjem očekuju prvu noćnu utakmicu na svom nogometnom terenu koji od sada u šali zovu ''Zlarinski Wembley''. Obzirom na bogat program Zlarinskog ljeta, službeno otvorenje ''Wemblyja'' morat će pričekati koji dan kako bi se svi Zlarinjani mogli okupiti, a Fingac mogao zasjati u svom punom sjaju.


Svakoga tko se želi okušati u noćnom nogometu, Zlarinjani će rado ugostiti. Utakmice se mogu igrati do 23 sata kada se reflektori gase da ne bi smetali stanovnicima u bilzini Fingaca.


Udruga Tatavaka postoji od 2010. godine, a primarni im je cilj život vratiti na otok i mladima pružiti sadržaj kakav im je dostupan i u gradovima. Radi sebe i budućih generacija Tatavaka djeluje, organizira ali i ulaže u svoj otok. Mladi su, preko udruge, od zaborava spasili tradicionalnu zlarinsku Srdeladu, aktivno sudjeluju u svim akcijama, pa tako i u organizaciji ovogodišnjih zbivanja na otoku, a do sada se mogu pohvaliti i organizacijom Prvomajskog fažola za cijelo mjesto te velikim doprinosom u organizaciji pomoći stanovnicima Zlarina prošle zime kada su, zbog snijega, bili odsječeni od ostatka zemlje.

  Objavljeno: 26.07.2012, 12:48h