Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Wings for Life World Run - Hrvatska i svijet trčat će za one koji to ne mogu

Wings for Life World Run - Hrvatska i svijet trčat će za one koji to ne mogu

 

 

Sudjelovati mogu svi – od povremenih rekreativaca i  amatera do profesionalnih trkača; ne postoji zadana udaljenost, a svi natjecatelji u cijelom svijetu utrku započinju u isto vrijeme.

Utrka će u isto vrijeme započeti na 40-ak lokacija na šest kontinenata u različitim vremenskim uvjetima i periodima dana.

Uobičajena ciljna linija ne postoji, već natjecatelji trče koliko mogu sve dok ih ne dostigne presretačko vozilo. U isto vrijeme u cijelom svijetu, pola sata nakon početka utrke presretačko vozilo točno određenom brzinom kreće za natjecateljima, a onog trenutka kad dostigne natjecatelja, utrka je za njega gotova. Utrka traje sve dok na svijetu ne ostanu trčati posljednji natjecatelj i natjecateljica koji će naposljetku biti okrunjeni prvacima utrke Wings for Life World Run.

Hrvatska će također biti dio ovog globalnog spektakla. Utrka će početi u Zadru točno u podne, a staza će se Jadranskom magistralom pružati sve do Primoštena.

U utrci će dobrovoljno sudjelovati i djelovati kao njezini ambasadori mnogi velikani iz svijeta sporta. Hrvatski ambasadori utrke su Lisa Stublić, Dejan Patrčević, Sandra Perković, Nika Fleiss, veslački zlatni četverac, Mario Valentić, Marijo Možnik i drugi.

Sav prihod od utrke bit će uložen u zakladu Wings for Life koja financira istraživanja i projekte za izlječenje ozljeda leđne moždine.

Svi koji 4. svibnja 2014. godine žele biti dio ove velike utrke mogu se do 20. travnja putem stranicewww.wingsforlifeworldrun.com prijaviti za sudjelovanje na jednoj od svjetskih lokacija. Veliki dio projekta bit će i volonteri koji se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: http://has.hr/index.php/vijesti/1646-traze-se-volonteri-za-utrku-wings-for-life-world-run

Oni koji se prijave do prvog dana proljeća, u svom startnom paketu dobit će Wings for Life World Run majice.

 

 

 

  Objavljeno: 05.03.2014, 14:39h