Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za blagdan Velike Gospe osiguran javni gradski prijevoz do Vrpolja

Za blagdan Velike Gospe osiguran javni gradski prijevoz do Vrpolja

 

 

Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza,  tradicionalno se obilježava u Vrpolju, jednom od najvećih marijanskih svetišta u Dalmaciji. I ove godine očekuje se velik broj hodočasnika iz Šibenika i okolice te drugih krajeva Hrvatske.

Stoga je Gradski parking d.o.o. osigurao javni gradski prijevoz od Autobusnog kolodvora do svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije u Vrpolju i natrag. Autobusi će prometovati 14. i 15. kolovoza 2024. godine, a satnica je dostupna na sljedećoj POVEZNICI. Cijena autobusne karte se plaća prema važećem cjeniku. 

Tradicionalno je osiguran i parking zapadno i sjeveroistočno od crkve, odnosno svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije. Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini i ove godine omogućen je prostor za prigodnu prodaju na štandovima.

Inače, Velika Gospa je dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, a mnogi  vjernici i hodočasnici dolaze u marijanska svetišta, pa tako i u  Vrpolje na molitvu i ispovijed te duhovnu okrjepu. Slavi se 15. kolovoza svake godine, a taj dan je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

  Objavljeno: 13.08.2024, 10:05h