Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za produženi boravak zainteresirano čak 219 učenika šibenskih osnovnih škola

 Za produženi boravak zainteresirano čak 219 učenika šibenskih osnovnih škola

 

 

Sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik u školskoj godini 2021./22. provodit će program produženog boravka. Uz dosadašnje tri škole - OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Dalmatinca, program produženog boravka omogućit će se i polaznicima OŠ Vidici, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Petra Krešimira IV.

Nakon izvršenog predupisa u prve razrede osnovnih škola za 2021./22. školsku godinu interes za uključivanje prvašića u program produženog boravka iskazalo je 140 roditelja. Osim za učenike prvih razreda, program produženog boravka za učenike drugih i trećih razreda nastavlja se i sljedeće školske godine čime će ukupno 219 učenika koristiti produženi boravak u ukupno 13 odgojno-obrazovnih skupina. U aktualnoj školskoj godini, podsjetimo, programom produženog boravka obuhvaćeno je 79 djece u pet odgojno-obrazovnih skupina.

„Interes roditelja nije nas iznenadio budući da nam je to bio i ključni motiv za uvođenje produženog boravaka u onim školama koje ga mogu organizirati. Ovo je nastavak  našeg ulaganja u poboljšanje standarda života naših sugrađana, posebice djece i mladih.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Za ovu namjenu u Proračunu će biti  osigurano 1.200.000 kuna čime će se financirati plaće i ostala materijalna prava učitelja u produženom boravku, didaktički materijal i pribor, režijski troškovi, troškovi opremanja i prilagođavanja prostornih i drugih uvjeta u cilju provedbe što kvalitetnijeg programa dok troškove prehrane snosi roditelj.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada koji se prema potrebama organizira za učenike razredne nastave od I-III razreda u trajanju od pet sati te započinje nakon redovite nastave i završava u 17 sati. Program produženog boravka svaka škola usklađuje s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim, kadrovskim i prostornim uvjetima. Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi uvođenje i provođenje ovoga programa u osnovnim školama povjereno je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje i financiraju izvođenje programa.

  Objavljeno: 16.03.2021, 13:40h