Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za promet zatvorena Ulica kralja Zvonimira

Za promet zatvorena  Ulica kralja Zvonimira

 

 

U sklopu radova na projektu Aglomeracija Šibenik od nedjelje, 29. rujna  zatvorena je   dionica Ulice kralja  Zvonimira, od Miminca do Zadarske ulice. Kod Vatrogasnog doma  uspostavljen je privremeni kružni tok koji će automobilima koji dolaze iz pravca Crnice, Njivica i Stare ceste omogućiti da se okrenu i vrate nazad. Niže od kružnog toka  zabranjen je promet svima, osim vozilima gradilišta, hitnih službi, stanara i korisnika vrtića.

Privremena regulacija prometa  postavljena je  već na Jadranskoj magistrali. Vozila koja se kreću jadranskom magistralom prema centru grada već kod čvora Njivice  preusmjeravaju se  na istočni ulaz u grad. Sav promet koji ide iz centra grada prema Njivicama, Meterizama i Vodicama se preusmjerava prema Šubićevcu preko Ul. Stjepana Radića prema kružnom toku na Meterizama. Sav promet koji ide preko Njivica i dolazi na Ulicu kralja Zvonimira može doći do Vatrogasnog doma te ih se preusmjerava kroz Crnicu preko Ul. Stipe Ninića, odnosno na privremeni kružni tok ispred Vatrogasnog doma. Niže prema gradu od Vatrogasnog doma je moguć pristup samo stanarima, opskrbi, korisnicima DV Građa te potrebama gradilišta.

Pristup automobilima prema centru  moguć je  i ulicom Miminac i Zadarskom ulicom. Kako se radi o iznimno uskim ulicama bez nogostupa, a kroz koje se u vremenu izvođenja radova očekuje povećan broj pješaka, osobito djece, pozivamo građane na povećan oprez u prometu.

Aglomeracija Šibenik jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata grada Šibenika u 21. stoljeću. Riječ je o projektu kojim će se financirati izgradnja i rekonstrukcija 51 kilometra kanalizacijske mreže i ugraditi oko 35 kilometara vodovodne mreže. Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a razliku financiraju Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatske vode, Vodovod Šibenik i Grad Šibenik.

Kartografski prikaz radova na projektu, kalendar aktivnosti i informacije o regulaciji prometa  mogu se vidjeti i na internetskoj stranici www.vodovodsib.hr/aglomeracija

  Objavljeno: 30.09.2019, 12:52h