Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za taekwondoiste šibenskog Jurja Dalmatinca 7 medalja – 3 zlata, 2 srebra i 2 bronca

 Za taekwondoiste šibenskog Jurja Dalmatinca 7 medalja – 3 zlata, 2 srebra i 2 bronca

 

 

U dvorani Jazine u Zadru, u subotu, 18.06. je održan međunarodni turnir za kadete i juniore u taekwondou. Na natjecanju je nastupilo preko 400 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.Za taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika nastupilo je 10 natjecatelja, a najbolji su bili Tereza Berač, Sara Rak i August Lambaša koji su osvojili zlatne medalje.

Tereza Berač je nastupila u kategoriji do 43 kg i pobijedila čak tri protivnice. Sve tri su bile iz najboljeg kluba u Hrvatskoj - splitskog Marjana, i to rezultatima 10:6, 13:1, i 5:2. Bitno je istaknuti da je Tereza sa svojih 11 godina odradila 35 borbi, a u zadnjih 10 je neporažena.

Sara Rak je u kategoriji do 59 kg u polufinalnoj borbi pobijedila s 22:0 domaću protivnicu, a u finalu je slavila sa 16:9 protiv borkinje kninskog DIV-a.

August Lambaša je kao najmlađi natjecatelj pobijedio u protivnika iz Gacke rezultatom 37:18.

Srebrnu medalju je osvojila Karla Drašković, a brončane medalje Xingyu Chen u kategoriji do 39 kg i Matej Desanić u kategoriji +65 kg. Lana Lokas, Andrija Vlahov, Ira Lambaša i Nora Lokas su nažalost ostali bez plasmana u završnicu. Natjecatelje su na ovom turniru vodile trenerica Ivana Lambaša i predsjednica kluba Nives Radić. Ovo je bilo završno natjecanje u ovoj sezoni, slijedi kratki ljetni odmor i nove pripreme za jesenski dio natjecanja.

  Objavljeno: 20.06.2016, 08:00h