Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zadovoljni realizacijom projekta odvodnje otpadnih voda jugoistočnog dijela Šibenika

Zadovoljni realizacijom projekta odvodnje otpadnih voda jugoistočnog dijela Šibenika

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Miho Mioč danas su se sastali sa zamjenikom direktora Hrvatskih voda Dankom Holjevićem na temu realizacije investicije izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda jugoistočnog dijela grada Šibenika. Tom prilikom posjetili su Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji u Podsolarskom.

„Iskoristio bih priliku i zahvalio svima uključenima na ovaj projekt, kako na razini Grada tj. lokalne samouprave, tako i na državnoj razini. Ne znam jesmo li svjesni koliki je značaj ovog projekta, jer se spajaju upravo oni dijelovi koji uglavnom žive od turizma. Ovo je nama iznimno bitan projekt – Grad Šibenik ima želju i ambiciju postati zeleni grad - grad koji će uspješno gospodariti svojom odvodnjom ali i otpadom“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Danko Holjević, zamjenik direktora Hrvatskih voda, poručio je kako se zadnje tri do četiri godine intenzivno radi na rješavanju pitanja zaštite voda i povećanja vodifikacije područja Grada Šibenika i okolice. „Sada je u tijeku realizacija projekta preko Europske investicijske banke vrijednog skoro 10 milijuna eura, što je i osnovni razlog našeg dolaska danas ovdje. Pred nama, Gradom i komunalnim društvom slijedi veliki izazov oko kohezijskih europskih projekata – usuglašavanja i ispunjavanja obaveza prema Direktivama o zaštiti voda i voda za piće, koje bi do 2018. trebale osigurati adekvatno pročišćavanje na području grada Šibenika u cijelosti“, poručio je Holjević.

Miho Mioč, direktor Šibenskog Vodovoda, podsjetio je na pet područja radova koje obuhvaća ova faza projekta – centralna crpna stranica Ražine, tlačni cjevovodi od C.S. Ražine do uređaja za pročišćavanje „Pećine“, fekalna kanalizacija radne zone Podi i područja Ražina, fekalna kanalizacija područja gornje zone naselja Podsolarsko te kanalizacijski kolektor industrijske zone PODI do crpne stanice Mandalina. Posjeti uređaju za pročišćavanje u Podsolarskom pridružio se i direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Splitu Mirko Duhović.

  Objavljeno: 21.01.2015, 14:16h