Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik Danijel Mileta sudjelovao na regionalnoj konferenciji Šibensko-kninske županije

Zamjenik Danijel Mileta sudjelovao na regionalnoj konferenciji Šibensko-kninske županije

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana prva regionalna konferencija u sklopu projekta „Poslovni uzlet“ u organizaciji Šibensko-kninske županije i Poslovnog dnevnika. Cilj konferencije je sumirati i rezimirati iskustva i dobre prakse regionalnih samouprava razmjenom ideja i prenošenjem dobrih praksi te produbiti kontakte i uspostaviti nove suradnje. Također, namjera je, kroz panel diskusije, intervjue i prezentacije, predstaviti uspješne poduzetnike koji su, uz pomoć lokalnih i regionalnih samouprava, započeli i razvili uspješan posao.

 

U sklopu konferencije održana je panel diskusija „Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji“ na kojoj je govorio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Uz zamjenika gradonačelnika na panelu su sudjelovali župan Goran Pauk, gradonačelnik grada Knina Marko Jelić, ravnateljica županijske Razvojne agencije Mira Lepur te poduzetnik i predsjednik LAG-a Krka Joško Lokas.

 

Na panelu su istaknuti dobri primjeri projekata jedinica lokalne samouprave koji potiču razvoj malog i srednjeg poduzetništva, među kojima je i projekt izgradnje Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Šibeniku.

 

„Projekt Trokut nastao je jer nam se ukazala potreba za većim prostorom u gradu Šibeniku za razvoj suvremenih tehnologija. Nakon što je Šibenik prerastao prostore Urbanog centra i Urbanog inkubatora, koji su se pokazali punim pogotkom, odlučili smo se za izgradnju novog, većeg centra IT i digitalnih tehnologija. Projekt predviđa povezivanje lokalne samouprave, mladih ljudi, znanosti i gospodarstva. Poduzetnici s područja kreativnih industrija i naprednih tehnologija u Trokutu će moći razvijati svoje startupove, dok će djeca i mladi razvijati svoje informatičke vještine i isprobavati najnovije tehnološke trendove. Trokut će biti ponuđen i tvrtkama koje žele razvijati svoje projekte, a istovremeno se odmarati po Holliwork principu. Sva znanja koja s njima dolaze utjecat će na ljude koji već koriste naš prostor. Dakle, ideja je da se u centru Trokut ljudi povezuju i ostvaruju kontakte koji će im pomoći u daljnjem poslovanju.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

 

Današnjoj regionalnoj konferenciji nazočila je državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić  te brojni predstavnici lokalne i regionalne samouprave iz Šibensko-kninske i susjednih županija.

  Objavljeno: 23.03.2018, 14:15h