Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta nazočio otvorenju CARNET-ove konferencije

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta nazočio otvorenju CARNET-ove konferencije

 

 

U Konvencijskom centru Šibenik jučer je otvorena trodnevna CARNET-ova konferencija za korisnike koja se ove godine održava pod nazivom „Na granici mogućega“. CARNET-ova konferencija za korisnike okuplja više od 1100 nastavnika, učitelja, ravnatelja, obrazovnih stručnjaka i ICT profesionalaca te drugih sudionika iz obrazovnog sustava. Pod nazivom 'Na granici mogućega' konferencija donosi teme poput iskustvenog, problemskog i aktivnog učenja, uključivosti i pristupačnosti te uklanjanja barijera u učenju, rada s nadarenim učenicima i digitalnoga nasilja.

 

Konferenciju je otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a svečanosti otvorenja nazočio je i ministar uprave Ivan Malenica.

 

Okupljene je ispred Grada Šibenika pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta poželjevši sudionicima konferencije dobrodošlicu u naš grad.

 

„Važnost digitalne transformacije prepoznao je i Grad Šibenik koji u ovom trenutku gradi Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Od idućeg ljeta on će postati digitalni centar Šibenika te će, između ostalog, služiti edukaciji djece i mladih u STEM području“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Konferencija je već 21. godinu mjesto okupljanja CARNET-ovih korisnika i suradnika te stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Predstavlja platformu za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju doticaj s IKT-om, prvenstveno internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u obrazovanju, koristeći moderne pedagoške pristupe.

 

  Objavljeno: 07.11.2019, 08:37h