Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio delegaciju iz BIH

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio delegaciju iz BIH

 

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio je danas u Poduzetničkom inkubatoru delegaciju iz Bosne i Hercegovine koja u sklopu studijskog posjeta boravi u Šibeniku.  Riječ je o predstavnicima BFC (Business Friendly Certification) gradova  BIH koji u Šibeniku borave u organizaciji društva Catholic Relief Services BIH. 
Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta prezentirao je razvojne i infrastrukturne projekte na području grada Šibenika i aktualna ulaganja te im poželio dobrodošlicu u naš grad. 
Direktor Industrijske zone PODI Jakov Terzanović prezentirao je rad, faze razvoja i upravljanje zonom, nakon čega su gosti iz BIH posjetili Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Centar kompetencija Alutech te zonu Podi gdje su obišli prostore tvrtke  „ZM-Vikom“ d.o.o i   „IDS“ d.o.o.
Catholic Relief Services (CRS) osnovan je 1943. godine od Biskupske konferencije SAD-a radi pomoći ratnim stradalnicima u Europi. Od tada, CRS je proširio svoj djelokrug rada na 101 zemlju na pet kontinenata.  CRS je započeo svoje djelovanje u BiH 1993. godine pružavši humanitarnu pomoć stanovništvu zahvaćenom ratnim djelovanjima.

CRS je u BiH u periodu od 2016.-2018. god. implementirao projekt RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation) u BiH koga je financirao USAID.

Projekt RAST realiziran je u suradnji sa 25 općina i gradova i imao je dvije komponente. Prva komponenta se odnosila na podršku općinama da unaprijede poslovno okruženje za prosperitet privatnog sektora u skladu sa BFC (Business Friendly Certification) standardima. Druga komponenta je bila podrška načelnicima/gradonačelnicima u odabiru, pripremi, implementaciji i sufinanciranju izgradnje infrastrukture u industrijskim/poslovnim zonama (izgradnja vodovodnih sistema, prometnica, kanalizacije, rasvjete, pročistača otpadnih voda, itd.).  

U okviru navedenih aktivnosti organiziran je studijski posjet gradu Šibeniku. 

  Objavljeno: 19.06.2019, 13:15h