Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio sudionike konferencije "Izazovi današnjice"

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio sudionike konferencije "Izazovi današnjice"

 

 

Na Veleučilištu u Šibeniku održava se 4. međunarodna konferencija „Izazovi današnjice“ koja se bavi problematikom digitalne transformacije današnjice. Konferencija se održava od 10. do 12. listopada, a u programu sudjeluju brojni predavači, panelisti i studenti.

 

Okupljene je na VUŠ-u danas pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

„Grad Šibenik već neko vrijeme ulaže u digitalizaciju i razvoj novih tehnologija, kroz brojne programe i radionice u Urbanom centru i inkubatoru,  te uspostavu digitalnog centra, tj. Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Svrha tog projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na našem području. Osim toga, Grad Šibenik u sve svoje projekte ugrađuje komponentu STEM područja, od revitalizacije kulturno-povijesne baštine do poslovnih procesa gradske uprave.“, kazao je zamjenik gradonačelnika te sudionicima zaželio uspješan rad konferencije.

 

Međunarodna konferencija „Izazovi današnjice“ za cilj ima promovirati rješavanje izazova digitalne transformacije kroz interdisciplinarni pristup, inaugurirati nove modele i spoznaje digitalnog doba te povezati, razmijeniti iskustva i osnažiti suradnju znanstvenika/istraživača i gospodarske zajednice. U sklopu konferencije održat će se niz plenarnih predavanja i okruglih stolova.

 

Konferenciju organizira Veleučilište u Šibeniku s partner institucijama. 

  Objavljeno: 11.10.2019, 12:55h