Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio prvaka u mentalnoj aritmetici Tonyja Cvitkovića

 Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio prvaka u mentalnoj aritmetici Tonyja Cvitkovića

 

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio je danas 10-godišnjeg Šibenčanina Tonyja Cvitkovića koji je osvojio zlatnu medalju na 4. međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je tijekom lipnja održana u Beogradu.  Zamjenik gradonačelnika je Tonyju, njegovim roditeljima i voditeljici škole „Malac Genijalac“ Sarah Ivić čestitao na ovom sjajnom uspjehu, a pozdravio ih je i gradonačelnik Željko Burić.

 

„Iskrene čestitke Tonyju na odličnom rezultatu i promociji našeg grada. Drago nam je što djeca u Šibeniku, zahvaljujući školi „Malac Genijalac“ , imaju priliku razvijati nove vještine i to u široj javnosti relativno nepoznatoj disciplini kao što je mentalna aritmetika, ali istovremeno razvijati svoje kognitivne sposobnosti i dodatno učiti.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.


Tony Cvitković učenik je 4. razreda OŠ „Petar Krešimir IV“, a posljednjih nekoliko mjeseci polaznik je škole „Malac Genijalac“ koja se održava na Šubićevcu u sklopu koje se primjenjuje Hikari program mentalne aritmetike.


„Riječ je o programu koji se temelji na upotrebi drevne računaljke abakus čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina. Djeca, prvo uče računati na abakusu, pomičući kuglice koje predstavljaju brojeve. Zatim to rade bez abakusa, tako da ga vizualiziraju i sve operacije izvode mentalno, pomicanjem kuglica u svojoj glavi na zamišljenom abakusu.“, pojasnila je voditeljica i osnivačica škole, Sarah Ivić.


Tony je na Olimpijadi u Beogradu, koja je okupila više od 1200 djece iz 15 zemalja, pobijedio u svojoj kategoriji, a koja ovisi o uzrastu i razini dosad savladanog znanja, a uz njega na Olimpijadi je sudjelovalo ukupno pet polaznika šibenske škole „Malac Genijalac“.

 

Tony se zahvalio zamjeniku gradonačelnika na primanju, a otkrio je kako osim mentalne aritmetike i matematike voli igrati tenis i planira naučiti španjolski jezik. Međusobno su izmijenili i iskustva oko playstation igrice Fortnite.

 

„Kao mali htio sam biti gradonačelnik, ali sada želim biti pomorac kao tata.“, poručio je. 

 

  Objavljeno: 10.07.2019, 12:19h