Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer čestitao članovima ŠPD Kolo na još jednom uspjehu

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer čestitao članovima ŠPD Kolo na još jednom uspjehu

 

 

U povodu osvajanja zlatne plakete Šibenskog pjevačkog društva Kolo na održanom natjecanju zborova Croatia cantat u Osijeku, članove Kola primili su danas zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić te im čestitali na ostvarenom uspjehu.

 

„Svaki vaš uspjeh čini nas iznimno ponosnima pa tako i ova osvojena zlatna plaketa te ukupno drugo mjesto u kategoriji folklorne glazbe na natjecanju zborova Croatia cantat.  Svojim trudom i zalaganjem već  117 godina dostojanstveno promovirate Šibenik, njegujete ljubav prema pjevanju te odgajate nove naraštaje zaljubljenika u šibensku pjesmu i naš grad“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i članovima Kola poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

 

Predsjednik ŠPD Kolo Krešimir Grubić u ime svih članova zahvalio se na poticajnim riječima.

 

„Hvala vam što pratite naš rad i što nam Grad Šibenik uvijek pruža potporu. Prilikom svakog našeg nastupa trudimo se pjevati iz srca što publika i žiri uvijek prepoznaju“, istaknuo je predsjednik ŠPD Kolo Krešimir Grubić dodavši kako Kolaši ove godine spremaju tradicionalnu šibensku „Proslavu“, koja će se održati 17. prosinca,  dignuti na jedan viši nivo.

 

 

Šibensko pjevačko društvo Kolo osnovano je 1899. godine i od samog osnutka prezentira Šibenik diljem Hrvatske i Europe. Kroz različite sekcije Kola prošlo je oko 1400 članova. Uvježbano je i izvedeno ukupno 716 djela, te održano oko 1700 nastupa. Kolo je predstavljalo Šibenik u 152 grada u 17 europskih zemalja. Nositelj je brojnih priznanja i odličja.

  Objavljeno: 13.10.2016, 10:45h