Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer podržao kampanju "Živim život bez nasilja"

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer podržao kampanju "Živim život bez nasilja"

 

 

U Osnovnoj školi Juraj Dalmatinac održana je danas preventivna kampanja „Živim život bez nasilja“.Cilj ove kampanje je senzibilizirati javnost na problem nasilja i potaknuti građane, posebno žrtve, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Za učenike šestih i sedmih razreda na ovu su temu organizirana predavanja policijskih službenika i interaktivni kviz. U sklopu kampanje u školi je izvedena i zanimljiva, poučna predstava koja je proglašena najboljim projektom u Europskoj uniji u ranoj prevenciji kriminaliteta i nasilja u obitelji.

Predstavu je, u društvu načelnika PU Šibensko-kninske Ivice Kostanića i predstavnika Županije, pogledao i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, koji je oduševljen izvedbom dvoje mladih glumaca.

 Kampanju „Živim život bez nasilja“ od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova  i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), koji sudjeluju kao strateški partner u razvoju prevencije kriminaliteta, a koja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima i cjelokupnoj zajednici.

  Objavljeno: 29.04.2014, 14:41h