Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer sudjelovao u Zelenoj čistki Park šume Šubićevac

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer  sudjelovao u Zelenoj čistki Park šume Šubićevac

 

 

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlja treću godinu zaredom je diljem Hrvatske organizirana jednodnevna akcija divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“.

U organizaciji Dječjeg vrtića „Osmijeh“ a u suradnji s Gradom Šibenikom i Javnom ustanovom za zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije, u okviru ove akcije u Šibeniku se danas čistilo područje Park šume Šubićevac.

Osim djece i djelatnika Dječjeg vrtića „Osmijeh“ akciji čišćenja pridružili su se mališani iz dječjih vrtića „Vjeverica“ i „Šibenski tići“ kao i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, a pomogao im je i zamjenik gradonačelnika.

„Naši najmlađi sugrađani ovom su akcijom pokazali da su oni već ekološki osviješteni, a mi odrasli trebamo učiti od njih i čuvati prirodu i naš planet za buduće naraštaje“, kazao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Nakon čišćenja prostora u blizini dječjeg igrališta djeca su posjetiteljima ostavila eko  poruke i parole kako bi potakla i druge posjetitelje parka da razmisle o načinu na koji se ponašaju prema prirodi.

Cilj ove akcije je utjecati na razvijanje ekološke svijesti  kod djece i odraslih te potaknuti aktivno sudjelovanje u rješavanju problema vezanih za ekologiju.

  Objavljeno: 25.04.2014, 12:13h