Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika otvorio sastanak europskih učitelja u Trokutu

Zamjenik gradonačelnika otvorio sastanak europskih učitelja u Trokutu

 

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta otvorio je danas u Trokutu radni sastanak te izrazio dobrodošlicu svim sudionicima ERASMUS+ projekta „Soft skills for better life'' koji provodi Osnovna škola Brodarica.

Mileta je pozdravio učitelje iz četiri zemlje članice Europske unije te im objasnio kako se nalaze Trokutu, novom gradskom projektu koji je osmišljen za poduzetnike i digitalne tehnologije.

„U Trokutu možete vidjeti ljude koji su vrhunski u svom poslu i rade odlične stvari za Šibenik. Projekt ERASMUS je jako popularan u Šibeniku, ne samo u osnovnim, već i u srednjim školama, kao i na Veleučilištu u Šibeniku. Mi kao gradska vlast želimo dati vjetar u leđa svakom ERASMUS projektu i to je razlog zašto sam danas ovdje s vama“, poručio je Mileta i pozvao sudionike projekta da turistički obiđu Šibenik jer je riječ o najstarijem hrvatskom gradu  na Jadranu s dva UNESCO-va spomenika.

Osnovna škola Brodarica od 13. do 17. prosinca domaćin je europskim partnerima u sklopu projekta „Soft skills for a better life“. Posjetili su ih učitelji iz Italije i Rumunjske, a učitelji iz Mađarske i Španjolske ih prate online te zajedno s domaćim učiteljima razmjenjuju iskustva učinkovite uporabe tableta u nastavi kao i korištenja Stop animacije u nastavi. Tijekom posjeta učitelji će sudjelovati u radionici „Primjena Stop animacije u učenju i poučavanju“.

Glavni cilj projekta „Soft skills for better life“ je osnaživanje „mekanih“ vještina uz danas neophodne digitalne kompetencije učenika i učitelja, kao i učinkovita uporaba tableta u nastavi. Osim digitalnih kompetencija, učitelji i učenici jačaju svoje jezične kompetencije, istražuju kulturu, jezik i zemlje uključenih partnera.

Osnovna škola Brodarica od samih je početaka uključena u različite programe Agencije za mobilnosti i programe Europske unije. Zahvaljujući velikom entuzijazmu i radu svih učitelja škole, ostvaren je priličan broj mobilnosti učenika i učitelja diljem Europe te su bili domaćini brojnim partnerskim školama iz cijele Europe.

  Objavljeno: 15.12.2021, 12:33h