Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić nazočio završnoj konferenciji projekta ISLA

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić nazočio završnoj konferenciji projekta ISLA

 

 

Na Veleučilištu u Šibeniku danas je održana završna konferencija projekta ISLA koji je financiran programom „Europa za građane“.  Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” jedan je od osam partnera iz Hrvatske, Italije, Portugala i Slovenije na projektu ISLA –  Integrated approaches to sharing knowledge on Social inclusion systems of migrants and the role of EU Local Authorities (Integrirani pristupi razmjeni znanja o sustavima socijalnog uključivanja migranata i ulozi lokalnih vlasti EU).

Okupljene sudionike projekta te studente VUŠ-a pozdravio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„Ovim putem čestitam Udruzi mladih u EU, koja je jedna od naših najaktivnijih udruga kad su u pitanju  europske teme i povlačenje sredstava za aktivnosti u civilnom sektoru. Grad Šibenik i dalje će podržavati vaš rad i vjerujemo da je pred vama još niz aktivnosti s tendencijom rada za lokalnu zajednicu.“, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Cilj ISLA projekta je kroz informiranje i poticanje građana na aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima, omogućiti veću informiranost o procesima donošenja odluka na teritoriju Europske unije s fokusom na migrantske politike. Građani trebaju biti dobro informirani o tome kako funkcioniraju sustavi podrške i prijema migranata, kao što su javna sredstva koja se koriste u humanitarne svrhe, kako institucije Europske unije rade u ovom području politike i kako djeluju lokalne vlasti.

  Objavljeno: 16.12.2019, 12:06h