Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić posjetio Industrijsko-obrtničku školu

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić posjetio Industrijsko-obrtničku školu

 

 

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, zajedno sa zamjenikom župana Nikolom Blaževićem i ravnateljem škole Zoranom Živkovićem, posjetio je danas Industrijsko-obrtničku školu u kojoj se održava Dan otvorenih vrata. Učenici škole kroz rad u radionicama i praktikumima učenicima viših razreda osnovne škole na području grada Šibenika praktično su predstavili zanimanja za koja Industrijsko-obrtnička škola nudi obrazovne programe.

 

„Ovo je lijepa prilika da učenici osnovnih škola mogu praktično isprobati neke od tehnologija zanimanja, kao što su automehatroničar, vodoinstalater ili brodostrojar, a koja se obrazuju u Industrijsko- obrtničkoj školi i to iz prve ruke od samih učenika i nastavnika. Školski praktikumi su zaista vrhunski opremljeni te se nadam da će događanja poput ovog biti dodatan motiv roditeljima i djeci za upisom u strukovne škole.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Učenici osnovnih škola prilikom današnje prezentacije Industrijsko-obrtničke škole imali su prilike čuti o prednostima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, postignućima učenika na međužupanijskim i državnim natjecanjima, projektima mobilnosti u programu Erasmus+ te drugim izvannastavnim aktivnostima.

 

 

Dan otvornih vrata Industrijsko-obrtničke škole održava se u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji organizira Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i Europska zaklada za stručnu izobrazbu. 

  Objavljeno: 07.11.2018, 11:42h