Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike ljetne škole „Faust Vrančić“

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike ljetne škole „Faust Vrančić“

 

 

 Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić jutros je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić pozdravio polaznike Međunarodne ljetne škole hrvatskog jezika i kulture „Faust Vrančić“.

 


„Dobrodošli u najstariji samorodni grad na Jadranu, grad tisućljetne kulturne i povijesne baštine koji kao prijatelj djece slavi 58. međunarodni dječji festival, grad u kojem će svatko od vas, siguran sam, pronaći nešto za sebe. Vjerujem da ćete ovim posjetom biti bogatiji znanjem, iskustvima i prijateljstvom te da ćete u svoje rodne krajeve ponijeti samo pozitivna iskustva.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Zajedno s profesorima, četrdesetak učenika iz Osijeka, Orašja i Vukovara sudjeluje u radu ljetne škole koja se do  1. srpnja održava na otoku Prviću. U okviru posjeta gradu Šibeniku učenici će obići katedralu  sv. Jakova, tvrđavu sv. Mihovila, te samostan i Muzej sv. Frane.

 

Petu po redu Međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture organizira Ogranak Matice hrvatske iz Osijeka, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Šibenske biskupije.

 


Kulturna baština tema je ovogodišnje škole koja povezuje različite kreativne radionice (jezičnu, medijsku, tehničku, folklorističku, dramsku i glagoljsku), terenska i akademska predavanja, domaćine i ugledne goste, među kojima je već tradicionalno dr. sc. Marijana Borić, stručnjakinja za hrvatsku renesansnu znanstvenu baštinu, a ove godine tu je i Šime Strikoman, poznati majstor umjetničke fotografije, koji će polaznicima na otoku Prviću održati multimedijalno predavanje o biserima hrvatske kulturne baštine u njegovu autorskom objektivu.

  Objavljeno: 26.06.2018, 08:56h