Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike Ljetne škole "Faust Vrančić"

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike Ljetne škole "Faust Vrančić"

 

 

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić pozdravio polaznike Međunarodne ljetne škole hrvatskog jezika i kulture „Faust Vrančić“.


„Dobro došli u grad tisućljetne kulturne i povijesne baštine koji kao prijatelj djece ovih dana slavi 59. međunarodni dječji festival.  Tema vaše ljetne škole ove godine su „Priče i pričanja“, a naš grad prepun je brojnih priča koje vas očekuju u svakoj njegovoj ulici, na trgovima i povijesnim utvrdama koje ga okružuju. Vjerujem da ćete ovim posjetom biti bogatiji znanjem, iskustvima i prijateljstvom te da ćete u svoje rodne krajeve ponijeti samo pozitivna iskustva i opet nam se vratiti u Šibenik.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ljetna škola hrvatskog jezika i kulture održava se od  23. do 30. lipnja na otoku Prviću, a polaznici škole su srednjoškolci iz Osijeka, Orašja i Širokog Brijega.

 

Za polaznike su pripremljena akademska i terenska predavanja te šest kreativnih radionica (jezična, medijska, govornička, glagoljska, scensko-dramska i tehnička) u pedeset nastavnih sati. Srednjoškolski profesori hrvatskoga jezika iz Osijeka, Širokoga Brijega i Orašja, uz sveučilišne profesore iz Zadra i vodstvo prof. dr. sc. Ružice Pšihistal s osječkog Filozofskog fakulteta uvježbavat će s polaznicima vještine pričanja priča u različitim govornim situacijama, a pridružit će mi se i ugledni gosti predavači.


Međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture organizira Ogranak Matice hrvatske iz Osijeka, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Đakovačko-osječke nadbiskupije.

  Objavljeno: 27.06.2019, 12:41h