Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi o ženama poduzetnicama

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi o ženama poduzetnicama

 

 

Panel rasprava na temu „Poduzetništvo žena u Europskoj uniji – Prilike, izazovi i mogućnosti financiranja“ održana je danas u Adriatic Business Centru, a na njoj je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

Tema panel rasprave obuhvatila je izazove s kojima se suočavaju žene poduzetnice u Europskoj uniji kao i problematiku podrške od strane javnog sektora. Rasprava je bila namijenjena ženama početnicama u poduzetništvu, kao i iskusnim poduzetnicama, a sudjelovali su još i Ognjen Vukmirović, zamjenik župana Šibensko-kninske županije, Nastja Alfier, vlasnica arhitektonskog poduzeća Biro Prostor d.o.o. te Zorana Ivić, vlasnica Dječjeg vrtića Žižula.

Dogradonačelnik Mileta istaknuo je kako osobno ne radi razliku između poduzetnika i poduzetnica te je dodao da Grad Šibenik pomaže svima jednako. Iskustvo mu je pokazalo da žene koje se odluče ući u poslovne vode budu fokusiranije, izdržljivije i emocionalno inteligentnije od muške konkurencije.

„Poslovno uspješni muškarac nema šanse u srazu s poslovno uspješnom ženom! Zašto je statistički manje poduzetnica u odnosu na poduzetnike? Zato jer su statistički prioriteti muškaraca i žena drugačije posloženi, a vrijeme je ograničavajući faktor. Položaj žena u društvu više nije onakav kakav je bio prije 50 ili 100 godina. Danas su žene u civiliziranim društvima zaštićene i samo je na njima da odaberu svoj životni i poslovni put. Naravno da nepravilnosti i dalje ima i tad zajednica treba djelovati, a ovakve konferencije su prilike da se na takve situacije ukaže i potakne promjena“, naglasio je Mileta.

Panel raspravu je u suradnji s mrežom poslovnih žena Women in Adria organizirala Razvojna agencija Šibensko-kninske županije preko projekta Europe Direct Šibensko-kninske županije.

  Objavljeno: 10.12.2021, 14:50h