Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik Rakić primio sudionike Erasmus + projekta ' Upoznajmo se bolje'

Zamjenik Rakić primio sudionike Erasmus + projekta ' Upoznajmo se bolje'

 

 

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio je danas predstavnike Dječjeg vrtića  Žižula u sklopu sudjelovanja u međunarodnom Erasmus +K2 projektu pod nazivom 'Upoznajmo se bolje'.

Dječji vrtić  Žižula partner je u projektu na poziv predškolske ustanove Materska škola iz Banske Štiavanice iz Slovačke, a sudjeluju i predškolske ustanove iz Ptuja i Bačkog Petrovca.

Projekt povezuje gradove koji imaju baštinu pod zaštitom UNESCO-a, gdje se Šibenik ističe sa svojim biserima – katedralom sv. Jakova i tvrđavom sv. Nikole.

U sklopu aktivnosti sudionici projekta razgledat će znamenitosti grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, a dio sadržaja i aktivnosti održat će se i u prostorima dječjeg vrtića Žižula.

„Vjerujem da  povezivanje nositelja sličnih aktivnosti u različitim zemljama kroz ovaj europski projekt pomaže razmjeni stručnih iskustava i napretku u djelatnosti kojom se bavite. Također,  imat ćete  priliku upoznati  kulturnu i povijesnu baštinu našeg grada, njegove znamenitosti i prirodne ljepote i nadam se da ćete se osjećati ugodno.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ravnateljica DV Žižula Zorana Ivić, u ime svoje ustanove , te kolegica iz Slovačke, Slovenije i Srbije zahvalila se na primanju i dodala kako im je cilj bio organizirati ova edukativna druženja upravo u tjednu uoči Dana grada i blagdana sv. Mihovila kako bi što kvalitetnije pokazali našu baštinu.

  Objavljeno: 23.09.2019, 12:58h