Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zanimljiva srijeda u knjižnici

Zanimljiva srijeda u knjižnici

 

 

U srijedu, 12. prosinca, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić  dva zanimljiva događaja.  U 18 sati bit će otvorena izložba radova ručno oslikanih predmeta Marine Nakić.

Potom u 20 sati slijedi još jedna u nizu filmska večer. Na rasporedu je projekcija dokumentarnog filma Che – novi čovjek Tristána Bauera iz 2010. godine.

 

 

Na rođendan najpoznatijeg svjetskog revolucionara Ernesta Chea Guevare, 14. lipnja, Restart label krenuo je u distribuciju najnovijeg dokumentarca argentinskog redatelja Tristána Bauera "Che, novi čovjek" snimljenog u koprodukciji Argentine, Kube i Španjolske. Distribucija kreće iz zagrebačkog Dokukina, a nakon toga film će se prikazivati i u drugim hrvatskim gradovima.

 

Da je Che Guevara danas živ, imao bi 84 godine i vjerojatno nikad ne bi postao takva pop-ikona revolucije. Mnogima će tako novi film biti sjajan podsjetnik na njegov život, a  ''Che, novi čovjek'' prepun je novootkrivenih činjenica i nikad viđenih i arhivskih snimaka. Najzaslužniji je  za taj dio filma predsjednik Bolivije Evo Morales koji je filmskoj ekipi dopustio pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima.

 

Film je na Montreal World Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji dokumentarac, a nominiran je za nagradu udruženja argentinskih filmskih kritičara. Tijekom ljeta, u suradnji s izdavačkom kućom VBZ, Restart label ponudit će i posebno iznenađenje posvećeno Cheu.

  Objavljeno: 11.12.2012, 08:13h