Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela akcija prikupljanja starih knjiga, bilježnica i papira

Započela akcija prikupljanja starih knjiga, bilježnica i papira

 

 

Jučer je na Starom pazaru započela akcija prikupljanja starih knjiga, bilježnica i starog papira s ciljem nabave novih udžbenika koji će biti dodijeljeni djeci u obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Akciju provodi Hrvatski Caritas, a u Šibeniku je organiziraju Grad Šibenik, Društvo Naša djeca i Caritas Šibenske biskupije. Uz humane pojedince akciji se odazvala osnovna škola Jurja Dalmatinca, a dostavili su višak starih udžbenika i lektirnih izdanja koja su u školskoj knjižnici zamijenjena novijima.

Do kraja prvog dana akcije sakupljeno je oko 700 kilograma papira.

“Kako će za iduću školsku godinu biti tiskani novi udžbenici, umjesto tradicionalne burze knjiga, organizirana je ova akcija za koju se nadamo da će polučiti uspjeh i na taj način makar pojedinim obiteljima olakšati financijsko opterećenje opremanja udžbenika i edukativnog materijala školarcima.”, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Pender.

Sudionicima akcije zahvalila se i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić uz poziv svima onima koji imaju starog papirnatog materijala da ga dostave danas na Stari Pazar u vremenu od 17,00 do 21,00 sat.

 

  Objavljeno: 26.06.2014, 12:45h