Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela arheološka istraživanja na tvrđavi sv. Ivana

Započela arheološka istraživanja na tvrđavi sv. Ivana

 

 

Na tvrđavi sv. Ivana započela su zaštitna arheološka istraživanja područja tvrđave sv. Ivan. Tim povodom tvrđavu su danas obišli gradonačelnik Željko Burić i  zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa suradnicima.

„Zadovoljstvo mi je obići početak radova na obnovi treće tvrđave iz jedinstvenog fortifikacijskog sustava, tvrđave sv. Ivana. Nakon napornog posla oko prikupljanja dokumentacije i apliciranja na sredstva EU fondova, svi smo željno iščekivali i fizički početak radova. Po završetku arheoloških istraživanja, ovisno o rezultatima,  uslijedit će i prilagodba projekta, potom i   natječaj za izvođača radova. I treća šibenska tvrđava bit će privedena svrsi, čime će Šibenik dobiti jedinstvenu turističku ponudu na Mediteranu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Radove u iznosu od 368.900,00 kuna izvodi tvrtka Geoarheo d.o.o. iz Zagreba koja je odabrana postupkom javne nabave.

„U narednih 30 dana provodit će se  arheološka istraživanja na području 'Zvijezde' u obuhvatu od 1.080 m2 te na području 'Kliješta' u obuhvatu od 1.237 m2.“, najavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

Radove na zaštitnim arheološkim istraživanjima popratit će Udruga „ Unimedia“, s kojom je potpisan ugovor za izradu dokumentarnog filma „ Arheologija sv. Ivana“. Osim dokumentarnog filma, Udruga će izraditi i 'time lapse' film, koji će pratiti cijeli tijek izgradnje  komponenti tvrđave, kao i svečano otvorenje revitalizirane tvrđave.

Ukupna financijska vrijednost projekta Revitalizacija tvrđave sv. Ivana  je 50.014.742,95 kn. Europska unija projekt sufinancira sa 41.486.646,05 kn iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok ostatak sredstava osigurava Grad Šibenik.

  Objavljeno: 05.12.2016, 13:16h