Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela druga faza radova na izgradnji podzemne garaže Poljana

 Započela druga faza radova na izgradnji podzemne garaže Poljana

 

 

Gradonačelnik Željko Burić u pratnji zamjenika Danijela Milete i Paška Rakića, direktora Gradskog parkinga Gorana Bulata i predstavnika izvođača Joška Galića obišao je danas radove na izgradnji podzemne garaže Poljana. Na gradilištu je okončana prva faza radova, a započelo se s fazom betoniranja.

 

„Iznimno smo zadovoljni tijekom radova i izvođačem radova posebice kada se u obzir uzme zahtjevnost projekta. Za nas je ovo kapitalan projekt kojem smo ozbiljno pristupili, a po završetku svih radova Šibenčani će dobiti modernu podzemnu garažu s tri etaže i kompletno uređen glavni gradski trg.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Ugovor vrijedan 47,9 milijuna kuna bez PDV-a startao je 1. listopada prošle godine, a izvođač je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.


„Od navedenog iznosa, na garažu s 256 parkirnih mjesta na 3 podzemne etaže utrošit će 31,6 milijuna kuna, a ostatkom novca uredit će se glavni gradski trg s prikladnim sadržajima, obodna prometnica sa semaforiziranim raskrižjima i prezentirat će se arheologija u kontaktnoj zoni s Gradskom knjižnicom. U 8 i pol mjeseci je iskopano i izvezeno 37.000 m3 materijala, mjestimice se došlo i do dubine 13 metara, a ukupna vrijednost do sada izvršenih radova je 6,5 milijuna kuna.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.


Predstavnik izvođača radova, zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o., Joško  Galić kazao je kako će u sklopu druge faze radova, postavljanja armirano-betonske konstrukcije, biti utrošeno 500 tona željeza i 5.000 m3 betona.


Zadovoljstvo odrađenim radovima iskazao je i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

 

Radovi na postavljanju armirano-betonske konstrukcije potrajat će do listopada, a cijeli projekt uporabnu dozvolu trebao bi dobiti do ljeta 2020. godine.

 

  Objavljeno: 16.05.2019, 12:19h