Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela kreativna radionica u sklopu europskog projekta LADDER

Započela kreativna radionica u sklopu europskog projekta LADDER

 

 

Započeo je prvi dan dvodnevne radionice o DEAR pristupu u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. U radionicu su se uključile mahom mlade osobe iz udruga i gradova s područja Šibensko-kninske županije.


Radionicu je otvorio zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak.


„Veseli me što su se ovdje okupili mnogi mladi ljudi što nam govori da postoji volja za učenjem i informiranjem. Vidljivo je da mladi žele mijenjati društvo na bolje i doći do izražaja. U vrijeme kada mnogi žele odseliti u inozemstvo, naša je želja, ali prvenstveno zadatak pokazati da je društvo moguće mijenjati na bolje te da pojedinac može doprinjeti promjenama na bolje u zajednici“, istaknuo je Vrdoljak.


Cilj europskog projekta LADDER je primjenom DEAR pristupa ojačati, izgraditi, poboljšati, informirati i potaknuti građane na globalno djelovanje kroz lokalne vlasti i organizacije civilnog društva.


Predavačica na ovoj radionici na lokalnoj razini Mateja Branica bila je sudionica na radionici na nacionalnoj razini.


„Okosnica između nacionalnog i lokalnog treninga za mene je – budi promjena koju želiš vidjeti. DEAR pristup ima mnogo pozitivnih strana zbog osvještavanja javnosti o gorućim problemima što mi je trenutačno najvažnije jer želim da moje dijete živi u boljem svijetu“, rekla je Branica.


DEAR pristup može se opisati kao način razmišljanja i podizanja svijesti da aktivan pojedinac, kao dio zajednice, može utjecati na globalne procese i mijenjati svijet u kojem živimo.


„Vjerujem da novim znanjima mogu društvo koje me okružuje potaknuti na razmišljanje o globalnim problemima. Očekujem da ću na radionici dobiti nove ideje koje ću moći upotrijebiti u suradnji s kolegama iz drugih udruga koje sam upoznao na radionici“, dojam je studenta Šime Bilića,  polaznika kreativne radionice.

 

Podsjetimo, radionica o DEAR pristupu održava se održava u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji Hrvatska zajednica županija provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta. Projekt je vrijedan 3.88 milijuna eura.

  Objavljeno: 16.03.2016, 11:18h