Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Započela Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

Započela Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

 

 

Na tvrđavi Barone sinoć je upriličena svečanost otvaranja  “Ljetne škole bioetike i ljudskih prava” , jedine ljetne škole u Republici Hrvatskoj na takvu temu.

Okosnica programa je  edukacija o ljudskom dostojanstvu te početku i kraju života, a  sudjeluju mladi u dobi  od 18 do 30 godina.


„Svakodnevnica  nas često zaokuplja površnim stvarima, no činjenica je da stvarni život nosi ozbiljnost, potrebu za kritičkim osvrtom i donošenjem odluka, za koje želimo da budu kvalitetne.

Vjerujem da će vam ovdje stečena iskustva koristiti u daljnjoj naobrazbi i u praktičnom radu, odnosno poslu za koji se odlučite.“, rekao je u prigodi otvaranja zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Sudionici Ljetne škole bavit će se i temama poput priziva savjesti, intrauterinog razvoja, prenatalne dijagnostike, umjetne inteligencije i drugih.

Kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja, pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu te različitih kulturoloških i filozofskih ideja sudionici će dobiti cjeloviti uvid u bioetičku problematiku i njen utjecaj na društvo, a na radionicama komuniciranja i debatiranja će osnažiti svoje vještine zagovaranja.

Cilj programa je poticanje sudionika na kritičko promišljanje i podizanje svijesti o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina bez kojih kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Ljetna škola je  prilika za upoznavanje i druženje sudionika, kao i za uživanje u ljepotama hrvatske obale i znamenitostima Šibenika. Organizator je Svjetski savez mladih Hrvatske, a potrajat će do 04. kolovoza 2019.g.

  Objavljeno: 30.07.2019, 09:02h